MK-Boter-1045.jpg
 

Ervaringsdeskundig

Mijn ervaringsdeskundigheid met psychische klachten en psychiatrie gaat terug tot in mijn jeugd. Eerst “als kind van”, toen als “kind en jongere met” en nu al weer sinds 2006 werkzaam als begeleider van de deelnemers aan onze zorgboerderij De Hooilanden. Dit heeft mij gemaakt tot deskundige in jeugddepressies, eetstoornissen, hooggevoeligheid, hoogbegaafdheid en de problematiek die daarbij kan ontstaan.

Er zijn weinig gedachten, of acties waar iemand mij echt versteld mee doet staan.  Ik heb al heel wat gehoord en nog nooit gedacht: deze gedachten zijn niet menselijk, dit is onherkenbaar. Dat wil niet zeggen dat al het gedrag daarmee ook goedgekeurd is, maar weten dat wat je doet en denkt niet uniek is, is al een hele stap. Doel is grip krijgen op jezelf: wat wil je, wie ben je, hoe werk jij? Niemand is hetzelfde, dus wat voor de een geldt, gaat niet altijd op voor de ander. Maar hoe kom je erachter wie jij bent, hoe blijf je jezelf en hoe richt je je leven zo in dat jij en anderen het meest kunnen genieten van jouw kwaliteiten?

Als coach en passiekweker haal ik mijn aanpak uit verschillende hoeken.

Opleiding:

  • Ir. Landgebruiksplanning Wageningen University and Research, 1997 - 2003

  • Opleiding Gestalttherapeut aan Gestaltschool Bolt 2003 - 2006

  • Opleiding tot jongerencoach 2017 - 2018

Theorie:

  • Donald Walsch: voor het uitgangspunt van jouw bestaan

  • Byron Katey: voor het begrip en uitrafelen van jouw gedachtenpatronen

  • Covey: voor de praktische invulling van de stappen voorut

Ervaring:

  • sinds 2006 eigenaar en begeleider op zorgboerderij De Hooilanden van mensen met een psychiatrische problematiek (depressies, schizofrenie, autisme, borderline, gecombineerde diagnoses etc)

  • ervaringsdeskundige in jeugddepressies, eetstoornissen, hooggevoeligheid (hoewel dat in de huidige maatschappij geen voorwaarde meer is om volledig overprikkeld te raken), hoogbegaafdheid en de problematiek die daarbij kan ontstaan.

Neem contact op voor meer informatie.